itulau_fanua

Tala Fou

O mafua'aga talafeagai ma fofo talafeagai mo le fa'afitauli o le fa'apalapala fa'amau

A. maualalo le susu o le siosiomaga

O le maualalo o le susū o le si'osi'omaga e mafua ai ona fa'agesegese le fofoina o le fa'amau.Mo se faʻataʻitaʻiga, i le tautotogo ma le tautoulu i le itu i matu o loʻu atunuʻu, e maualalo le susu o le ea, o nisi taimi e tumau ai ile 30% RH mo se taimi umi.

Fofo: Taumafai e filifili faiga fa'avaitaimi mo fa'afitauli o le vevela ma le susū.

B. Tele le eseesega o le vevela o le si'osi'omaga (eseese le vevela i le aso lava e tasi po'o aso e lua e sosoo ai)

I le faagasologa o le fausiaina, e faamoemoe le iunite faufale e tatau ona vave le saosaoa o le faʻamaufaʻailoga, ina ia faʻaitiitia ai le ono aʻafia i mea mai fafo.Ae ui i lea, o loʻo i ai se faʻagasologa mo le faʻamaloloina o faʻamaufaʻailoga, lea e masani ona alu ai ni nai aso.O le mea lea, ina ia faʻavaveina le saoasaoa o le faʻamalolo o le kelu, e masani ona faʻatinoina e le au faufale le fausiaina i lalo o tulaga faufale talafeagai.E masani lava, o le tau (e masani lava o le vevela ma le susu) e filifilia mo le fausiaina i se vevela e mautu ma talafeagai mo le fausiaina (tausia i se vevela ma le susu mo se taimi umi).

Fofo: Taumafai e filifili se vaitau ma se vaitaimi e iai sina eseesega o le vevela mo le fausiaina, e pei o le faufau fau.E le gata i lea, o le taimi faʻamalolo o le silicone weather-resistant sealant e manaʻomia ona puʻupuʻu, lea e mafai foi ona faʻamautinoa o le a le faʻaumatia le faʻamau e isi malosiaga i fafo i le taimi o le faʻamalologa e mafua ai le faʻapipiʻi o le kelu.

C. Mea laupapa, lapopoa ma foliga

O mea faʻapipiʻi faʻapipiʻi e faʻamaufaʻailoga e masani lava o tioata ma alumini.O nei substrates o le a faʻalauteleina ma malilie i le vevela pe a suia le vevela, lea o le a mafua ai ona faʻafefe le kelu i le malulu ma le vevela vevela.

O le coefficient o le faʻalauteleina laina e taʻua foi o le coefficient o le faʻalauteleina o laina.Pe a suia le vevela o se mea malo i le 1 tikeri Celsius, o le fua faatatau o le suiga o lona umi i lona umi i le vevela muamua (e le o le 0 ° C) e taʻua o le "coefficient of linear expansion".Ole iunite ole 1/℃, ma ole fa'ailoga ole αt.O lona fa'auigaina o le αt=(Lt-L0)/L0∆t, o lona uiga, Lt=L0 (1+αt∆t), lea L0 o le ulua'i lapo'a lea o meafaitino, Lt o le lapo'a o mea i le t ℃, ma le ∆t o le Eseesega o le vevela.E pei ona faʻaalia i le laulau o loʻo i luga, o le tele o le lapisi alumini, o le sili atu ona manino le faʻalavelave faʻafefe o le kelu i le faʻapipiʻi faʻapipiʻi.O le faʻaogaina faʻatasi o le ipu alumini faʻapitoa faʻapitoa e sili atu nai lo le paʻu alumini mafolafola.

Fofo: Filifili ipu alumini ma tioata faʻatasi ai ma se faʻaopoopoga faʻalauteleina laina, ma faʻalogo faʻapitoa i le itu umi (itu puʻupuʻu) o le laupepa alumini.Faʻaleleia lelei le vevela poʻo le puipuiga o le ipu alumini, e pei o le ufiufi o le ipu alumini ma se ata paolo.E mafai fo'i ona fa'aoga le polokalame o le “luaina lona lua” mo le fausiaina.

D. A'afiaga o malosiaga mai fafo

O fale maualuluga e a'afia i a'afiaga o timuga.Afai e malosi le matagi, o le a mafua ai ona faʻafefe le kelu o le tau.O le tele o taulaga i lo tatou atunuu o loʻo i totonu o le sone o timuga, ma o fale puipui puipui o le a faʻafefe teisi ona o le mamafa o le matagi mai fafo, e mafua ai suiga i le lautele o sooga.Afai e faʻaoga le kelu pe a malosi le matagi, o le a faʻafefete le faʻamaufaʻailoga ona o le faʻafefe o le ipu aʻo leʻi faʻamalolo atoatoa.

Fofo: Aʻo leʻi faʻaogaina le kelu, e tatau ona faʻamautu le tulaga o le laupepa alumini i le tele e mafai ai.I le taimi lava e tasi, o nisi metotia e mafai foi ona faʻaaogaina e faʻavaivaia ai le aafiaga o le malosi i fafo i luga o le laupepa alumini.E faʻasaina le faʻaogaina o le kelu i lalo o le tulaga o le matagi tele.

E. faufale le talafeagai

1. O le kelu sooga ma mea faavae e maualuga le susu ma timuga;

2. O le foam stick e fa'afuase'i ona valuina i le taimi o le fausiaina/o le loloto i luga o le foam laau e ese;

3. O le foam strip/dou-sided tape e le'i fa'amafola a'o le'i fa'afuaina, ma fa'ateteleina teisi pe a uma ona si'i.Na fa'aalia le fa'afefeteina o mea mata'utia pe a uma ona fa'avasega.

4. Ua le sa'o le filifilia o le foam stick, ma e le mafai ona avea le foam foam sticks, lea e tatau ona ogatasi ma fa'amatalaga talafeagai;

5. E le lava le mafiafia o le fua, manifinifi tele, po o le mafiafia o le fua e le tutusa;

6. A maeʻa ona faʻaogaina le mea faʻapipiʻi, e le faʻamalosia le kelu ma faʻagaioi atoatoa, e mafua ai le feʻaveaʻi i le va o mea faʻapipiʻi ma faʻapupulaina ai.

7. O le kelu fa'avae le ava malosi o le a fa'afefe pe a fa'aoga i lalo o le la (pe a maualuga le vevela o le mea'ai).

Fofo: Aʻo leʻi fauina, ia mautinoa o ituaiga uma o substrates o loʻo i totonu o le fausiaina o tulaga o mea faʻamaufaʻailoga e teteʻe i le tau, ma o le vevela ma le susu i totonu o le siosiomaga o loʻo i ai foi i le tulaga talafeagai (tulaga fautuaina o le fausiaina).

2
1

Taimi meli: Apr-07-2022